SPITALUL CLINIC COLENTINA a luat ființă în anul 1858 când prințul Scarlat Ghica hotărăște ctitorirea asezământului medical denumit la acea vreme Noul Pantelimon pe un teren de 8,73 ha, donat de domnitorul Grigore Ghica .
Unul din cele mai importante proiecte realizate în spital este departamentul de terapie intensivă de nivel înalt, început în 2008 și finalizat în 2014.
Secții: Neurochirurgie, Chirurgie, Urologie, Chirurgie plastică, Anestezie și Terapie Intensivă, Ortopedie, Gastroenterologie, Hematologie, Reumatologie, Cardilogie, Medicină Internă, Pneumologie, Oncologie, Neurologie, Dermatologie, Boli Parazitare, Recuperare medicală, Cercetare Medicală, Medicina Muncii.
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea reprezintă unitatea sanitară cea mai complexă a judeţului Bihor, asigurând asistenţa medicală de specialitate a peste 221 000 locuitori din municipiul Oradea, respectiv a peste 617 000 locuitori ai judeţului pentru unele specialităţi, îndeplinind totodată şi funcţia de spital de urgenţă. Are în structură 861 paturi, acoperind 30 specialităţi medicale deservite de 8 laboratoare şi compartimente de investigaţii.
Secții: Medicină Internă, Cardilogie, Neurologie, Dermatovenerologie, Chirurgie, Neurochirurgie, Oftalmologie, Nefrologie, Ortopedie, Urologie, Obstretică-Ginecologie, ATI, Laboratoare.
Istoria Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș începe în anul 1975 când prin Hotărârea Consiliului de Miniștri nr. 141 din 22 februarie 1975 se aprobă indicatorii tehnico – financiari privind construcția noului spital sub denumirea de ,,SPITAL CLINIC CU 1200 DE PATURI ȘI POLICLINICĂ TÂRGU MUREȘ”
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş (SCJU Târgu Mureş) este cea mai mare unitate sanitară publică din Transilvania, de interes local, regional şi judeţean, care asigură servicii medicale, având 1089 paturi de spitalizare continuă, din care 939 de paturi pentru adulţi şi 150 paturi pentru copii, precum şi un număr de 123 paturi de spitalizare de zi, şi 12 paturi pentru însoţitori.
Misiunea Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș este prestarea unui act medical de calitate, într-un mediu sigur și confortabil, astfel încât pacienții să beneficieze de cele mai bune îngrijiri. Angajamentul nostru a fost de la bun început şi va rămâne unul singur: să fim cei mai buni pentru o viaţă mai bună.
Viziunea conducerii Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș este de a deveni un spital regional de prestigiu, dotat cu aparatură și echipamente medicale de ultimă generație, care să contribuie la efectuarea unui act medical de urgență de cea mai înaltă calitate, creșterea satisfacției pacienților, siguranța actului medical, a pacienților precum și a angajaților.
În activitatea desfăşurată ne bazăm pe următoarele valori comune:
– respectarea dreptului la ocrotirea sănătăţii a tuturor categoriilor de populaţie, de alegere a medicului şi a unităţii sanitare şi egalităţii în şanse;
– garantarea calităţii şi siguranţei actului medical;
– asigurarea unei largi accesibilităţi la servicii de urgenţă, ambulatorii şi spitaliceşti, asigurarea unor standarde ridicate a competenţelor profesionale precum şi încurajarea dezvoltării lor continue.
Secții: Chirugie, Medicină internă, Gastroenterologie, Compartiment ATI, Cardiologie, Neonatologie, Neurologie, Neurochirurgie, Nefrologie, Obstretică-Ginecologie, Boli Metabolice, Hematologie
Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung acordă servicii de spitalizare continuă, servicii ambulatorii de specialitate, servicii de spitalizare de zi sau servicii paraclinice necesare pentru asigurarea de servicii medicale pentru îngrijirea bolnavilor cronici sau servicii medicale într-o singură specialitate, avand în dotare echipamentele şi aparatura medicală necesare pentru furnizarea serviciilor medicale corespunzătoare specialităţilor aprobate în structura organizatorică aprobată.
Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung funcționează din anul 1955 și are în structură 2 secții de Pneumologie și Pneumologie TBC
Spitalul Județean de Urgenţă Alexandria a fost înființat în anul 1971, inițial cu 1035 de paturi, în prezent cu 725 paturi conform structurii actuale aprobate prin OMS nr. 728/2010 și hotărârea Consiliului Județean Teleorman nr. 14/2016, și cuprinde secţii şi compartimente în diferite specialităţi, laboratoare de investigaţii si tratament. Spitalul Județean de Urgență Alexandria dispune de resurse umane disponibile permanent sau prin chemare de la domiciliu, având o structura de personal specializat pe fiecare specialitate din structura spitalului, dispune de aparatură medicală și materiale aflate în dotarea spitalului cu accesibilitate permanentă, de asemenea dispune de o structură organizatorică în care sunt prezente secţii/compartimente de specialitate sau domenii de specialitate accesibile permanent sau la un interval scurt de la chemare, are capacitate de primire și îngrijire a diferitelor categorii de cazuri critice: traumatisme, neurologie, afecţiuni cardiace și respiratorii acute la adulți și la pacienții pediatrici, obstetrică ginecologie și alte cazuri care necesită terapie intensivă și intervenţie de urgență.
Secții: Chirurgie generală, Medicină internă, Obstetrică-Ginecologie, Pediatrie, Neurologie, Neonatologie, Radiologie, Laborator, Ortopedie și Traumatologie , ATI și UPU.
Pentru pacienţii internaţi spitalul asigură şi răspunde de calitatea actului medical, condiţii de cazare, igienă, alimentaţie şi prevenire a infecţiilor nosocomiale conform normelor aprobate prin ordin al ministrului sănătăţii.
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a luat fiinţă în forma actuală în urma Hotărârii de Guvern nr. 359/2011 din 06.04.2011 prin reorganizarea într-o singură structură a 3 spitale şi anume:
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad – înfiinţat în anul 1981,
Spitalul Clinic Municipal Arad – înfiinţat în anul 1775,
Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Dr. Salvator Vuia” Arad care datează din anul 1919.
Misiune: Acordarea celor mai bune servicii medicale de profil la nivelul județului Arad, precum și tuturor cazurilor adresate spitalului din alte județe ale tării, astfel încât să se realizeze asigurarea și îmbunătățirea stării de sanitate a populației deservite.
Misiunea spitalului este de a fi permanent un spital de avangardă în sistemul de sănătate din România orientat către necesitățile actuale și asteptările viitoare ale pacienților și de a le furniza servicii medicale integrate și aliniate la principiul “Îmbunățirii continue”.
Direcțiile strategiei manageriale vizează dezvoltarea unui management performant în activitatea investițională pentru modernizarea, reabilitarea și dotarea spitalului.
Secții și compartimente clinice de: ATI, Medicină internă, Endocrinologie, Hematologie, Gastroenterologie, Diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, Cardiologie, Terapie intensivă coronarieni, Recuperare cardiologică, Chirurgie generală, Chirurgie vasculară, Chirurgie maxilo-facială, Neurochirurgie, Chirurgie toracică, Chirurgie şi ortopedie infantilă, Ortopedie și traumatologie, Chirurgie artroscopică, Chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, Arşi, Neurologie, Pediatrie, Neuropsihiatrie infantilă, Boli infecțioase copii şi adulţi, HIV/SIDA, Psihiatrie, Reumatologie, Urologie, ORL, Oftalmologie, Oncologie medicală, Medicina muncii, Recuperare fizică şi balneologie, Recuperare neurologică, Dermatovenerologie, Nefrologie, Pneumologie, TBC, Obstetrică fiziologică şi patologică, Medicină materno-fetală, Ginecologie, Chirurgie laparoscopică ginecologică, Gineco-oncologie, Neonatologie, Prematuri, Îngrijiri paliative, Audiologie şi foniatrie, Endoscopie digestivă pentru copii.
În urma decretului nr. 37/1951 al Prezidiului Marii Adunări Naționale a R.P. Română și hotărârea consiliului de Miniștrii nr. 201/1951 în anul 1952 a fost înființat Spitalul Unificat Bistrița cu un număr de 312 paturi.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa este unitatea sanitară cu paturi, de utilitate publică, cu personalitate juridică care asigură următoarele servicii medicale: preventive, curative, de recuperare şi paleative, precum şi de îngrijire în caz de graviditate şi maternitate şi a nou-născutului.
Spitalul asigură condiţii de investigaţii medicale, tratament, cazare, igienă, alimentaţie şi de prevenire a infecţiilor nozocomiale, conform normelor aprobate prin ordin al ministrului sănătăţii.
Misiunea Spitalului Județean de Urgență Bistrița este să ofere servicii medicale de calitate într-un mediu plăcut și sigur populației deservite. Viziunea este de a deveni unul din cele mai bune spitale, etalon al profesionalismului și calității, dar și cea mai primitoare unitate sanitară din județ și nu numai, atractivă atât pentru pacienți cât și pentru personal.
Secții: ATI, Boli cronice, Boli infecțioase, Cardiologie, Chirurgie, Medicină internă, Neonatologie, Neurologie, Oncologie, Obstretică-Ginecologie, ORL, Ortopedie, Pediatrie, Pneumologie.
Unitatea funcționează din anul 1981 având ca scop asigurarea asistenței medicale de urgență adulți și copii pentru cetățenii municipiului și județului Brăila, cât și pentru județele limitrofe. Începând din anul 2002 au fost preluate două secții din cadrul Spitalului „Sf. Pantelimon” (actualul Spital de Psihiatrie), iar din anul 2003 Spitalul Județean a preluat în întregime Spitalul „Sf. Spiridon”. În anul 2011 Spitalul de Obstetrică-Ginecologie s-a reorganizat în cadrul Spitalului Județean rezultând actuala structură a Spitalului Județean de Urgență Brăila.
Secții: Boli infecțioase, Cardiologie, Gastroenterologie, Medicină Internă, Neurologie, Oncologie, Chirurgie, Pediatrie, Reumatologie, Ortopedie, Urologie, ATI
Spitalul de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani este o unitate sanitară publică cu Unitate de Primire a Urgențelor (UPU), asigurând primul ajutor și asistență medicală de urgență persoanelor a căror stare de sănătate este critică și care consolidează calitatea actului medical, cu respectarea drepturilor pacienților, a eticii și deontologiei medicale.
În componență are și Ambulatorul de Specialitate Integrat.
Pentru pacienții internați, spitalul asigură și răspunde de calitatea actului medical, condiții de cazare, igienă, alimentație și prevenire a infecțiilor nosocomiale, conform normelor aprobate prin ordin al ministrului sănătații.
Spitalul Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani urmărește îmbunătățirea starii de sănătate a populației și realizarea unui sistem de sănătate modern și eficient, compatibil cu sistemele de sănătate din Uniunea Europeană, pus permanent în slujba cetățeanului, având o structură de specialități medico-chirurgicale și acordând asistență medicală de specialitate inclusiv pentru cazurile grave din județ care nu pot fi rezolvate la nivelul spitalelor locale. În acest an, în contextul pandemiei de coronavirus, tema Zilei mondiale a siguranței pacienților este „Siguranța angajaților din domeniul sănătății: o prioritate pentru siguranța pacienților” care subliniază necesitatea unui mediu de lucru sigur pentru lucrătorii din domeniul sănătății, ca o condiție prealabilă pentru asigurarea siguranței pacienților.
Pandemia COVID-19 a dezvăluit mari provocari cu care se confrunta lucrătorii din domeniul sănătății la nivel global – risc crescut de infecții asociate asistenței medicale, violență, accidente, stigmatizare, boală și deces.
În 2013 și 2014 au fost modernizate secțiile: Pediatrie, Reumatologie și Laborator BFT, Bloc Operator, Ortopedie.
Valori:
– respectarea dreptului la ocrotirea sănătății populației;
– garantarea calității și siguranței actului medical;
– creșterea rolului serviciilor preventive;
– asigurarea accesibilității la servicii,
– respectarea dreptului la libera alegere și a egalității de șanse;
– aprecierea competențelor profesionale și încurajarea dezvoltării lor;
– transparența decizională.
Spitalul Județean de Urgență Ploiești este cea mai mare și cea mai importantă unitate medicală din județul Prahova, o instituție sanitară cu paturi de utilitate publică, cu personalitate juridică, înființat prin Decizia Consiliului Popular al județului Prahova nr.616/1974, parcurgând, de-a lungul existențeisale, numeroase transformări pentru a asigura asistență medicală populației din municipiul Ploieștiși județul Prahova.Situat în municipiul Ploiești, la 60 km de capitala București, spitalul deserveșteîn prezent o populație de peste 800,000 de locuitori din județul Prahova și județele limitrofe.
Orientarea permanentă către necesitățile pacienților și oferirea de servicii medicale de calitate reprezintă misiunea Spitalului Județean de Urgență Ploiești.
Sectii: UPU SMURD (cu cabinet de medicină dentară de urgență), camere de gardă, centru de hemodializă, farmacii cu circuit închis, blocuri operatorii, unitate de transfuzie sanguină, sterilizare, laborator de analize medicale cu puncte de lucru, laborator radiologie și imagistică medicală cu puncte de lucru, laborator angiografie și cardiologie intervențională, serviciu de anatomie patologică, centru de sănătate mintală adulți, laborator de explorări funcționale, compartiment endoscopie, serviciu de medicină legală, dispensar TBC
Spitalul din Slatina este unul din cele mai vechi din țara noastră. Ideea înființării unui Spital s-a născut ca urmare a unei tragedii în familia boierului Ionascu Cupetu (moartea unicei fiice Rada). Este înființat în anul 1792, cu 46 de ani înaintea Spitalului Brâncovenesc din București.
Reorganizarea serviciilor de primire la parterul clădirii centrale, o mai bună împărțire și o nouă compartimentare a serviciilor existente, firmele luminoase, modernizarea și dotarea la standardele Ministerului Sănătății la secțiile: nefrologie, hemodializă, dializă peritoneală, unitatea primire urgențe, camere de gardă ortopedie, chirurgie; dotarea cu bronhoscop, endoscop digestiv, microscop operator oftalmologic, aparatură de biochimie hematologie la laboratorul analize medicale, dau o notă de performanță, modern.
Secții: Medicină internă, Gastroenterologie, Boli Metabolice, Oncologie, Cardiologie, Neurologie, Chirurgie, Ortopedie, Oftalmologie, ORL, ATI, Nefrologie, Neonatologie, Obstretică-Ginecologie, Boli infecțioase.
SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ TULCEA este primul ca mărime, în cadrul unității asigurându-se asistență medicală de specialitate, preventivă, curativă, de recuperare, de îngrijire în caz de graviditate și maternitate precum și de pe teritoriul arondat. Unitate de Primire Urgenţe (UPU) – este secţia aflată în structura spitalului judeţean, având cu personal propriu, special pregătit, destinată triajului, evaluării şi tratamentului de urgenţă al pacienţilor cu afecţiuni acute, care se prezintă la spital spontan sau care sunt transportaţi de ambulanţe;
Secții: Boli infecțioase, ATI, Cardiologie, Chirurgie, Neurologie, Neonatologie, Obstretică-Ginecologie, ORL, Ortopedie, Pediatrie, Pneumologie, Psihiatrie, Laborator analize
Spitalul Municipal Adjud deservește atât populația municipiului Adjud cât și zone limitrofe astfel ca, adresabilitatea numai la compartimentul CPU este de circa 20.000 de prezentări pe an și circa 12.000 de internări anual. Acesta a fost înființat în anul 1875, în perioada 1989-2000 a avut titulatura de spital orășenesc, urmând ca din anul 2000 să dețină titulatura de spital municipal. În prezent acesta dispune de 11 secții și compartimente în cadrul spitalului iar în ambulatoriului de specialitate un număr de 14 cabinete medicale.
Secții: Ortopedie, Reabilitare medicală, Pediatrie, Neonatologie, Cardilogie, Chirurgie, Hematologie, Medicină internă, Obstretică-Ginecologie, Laborator de analize, Farmacie, Anestezie și Terapie intensivă, Primiri Urgențe.
Prima atestare a începuturilor asistenței medicale în Blaj datează de la mijlocul secolului XIX când aceasta era legată de Biserica Blajului și de școlile din Blaj. Abia din 1951, când ia naștere spitalul de stat cu profil mixt, prin procesul de unificare, sub conducerea dr. Maior Iuliu, cu un număr de 40 paturi și 5 servicii (interne, chirurgie, obstetrică ginecologie, pediatrie, contagioase) se poate vorbi de asistență medicală instituționalizată.
Misiunea centrală este asistența medicală de cea mai înaltă calitate, într-o atmosferă de preocupare socială pentru natura, cauza, prevenirea și tratarea afecțiunilor oamenilor. Contribuim la ameliorarea calității vieții pacienților de toate vârstele din România, prin oferirea de servicii medicale în concordanță cu cele mai avansate cunoștințe și practici medicale și de îngrijire, în condiții de siguranță și cu un grad de satisfacție maxime pentru pacienți, aparținători și angajați.
În Spitalul Municipal Blaj credem în:
Calitate: „Facem bine ceea ce facem”
Munca in echipa: „Împreună pentru siguranță și succes”
Respect: „Pentru pacienți, colegi, instituție și comunitate”
Managementul inovator: „Schimbăm pentru a îmbunătăți”
Secții: Medicină internă, Chirurgie, Pediatrie, Obstretică-Ginecologie, Neurologie, Boli infecțioase, ATI.